Kochani Zakochani!
Zbliżają się Walentynki - dzień, w którym wszyscy Panowie starają się sprawić, aby ich drugie połówki poczuły się wyjątkowo kupując im kwiaty, zarzucając swoje piękne Panie mnóstwem komplementów jak i gotując im pyszną kolację...
W tym momencie często zaczynają się schody bo w internetowych przepisach wszystko wygląda bardzo smakowicie, ale teoria w tym wypadku bardzo często nie idzie w parze z praktyką.
Jeśli nie chcesz ryzykować, że ten wyjątkowy dzień zakończy się nie tak jak powinien przez nieudaną kolację lub znów nieodpowiednio dobrane wino to służymy pomocą.
Przygotowaliśmy dla Was drodzy Zakochani specjalnie stworzone na tę okazję Menu Degustacyjne. Polega ono na tym, że będziecie mieli okazję wspólnie przejść przez pięć lub osiem dań - w zależności od wybranej przez siebie opcji - oraz specjalnie przygotowane i dopasowane do nich koktajle.
Wersje dań i koktajli będą degustacyjne, czyli w takiej gramaturze abyście byli w stanie zjeść wszystko co dla Was przygotujemy (średnio będą to połówki porcji).
Dodatkowo o romantyczną oprawę muzyczną zadbają uwielbiane przez wszystkich mężczyzn Agata Leśniewska ze swoim przepięknym wokalem wraz z Mają Biesek na klawiszach.
Menu degustacyjne:
WERSJA 5 pozycji:
dania - 75 zł/os
dania z foodpairingiem koktajlowym - 125 zł/os
I AMUSE BOUCHE
consomme pomidor / elyx / koper / szalotka
Aperitiff: Aperol/Lubczyk/Granat
Poczęstunek od szefa kuchni na pobudzenie kubków smakowych.
Esencjonalny bulion z pomidorami w połączeniu z wódką Super Premium Absolut Elyx i szalotką posypane koprem.
II FOIE GRAS
foie gras / gruszka / wiśnia
Smażony kawałek foie gras z galette gruszkowym z ciasta francuskiego polane wiśniowym sosem z porto.
Koktajl: Gin/Kolendra/Pomarańcz/Sencha
III KRÓLIK
comber / burak / musztarda / brukiew
Comber z królika duszony w cebulowym sosie soubise podany na puree z brukwi z gąbką z buraka.
Koktajl: Absolut Elyx/Jabłko/Szafran
IV WSTĘP DO DESERU
limonka / wędzony miód / lawenda
Sorbet limonkowy z miodem wykończony lawendą.
V DESER
biała czekolada / wiśnia / gryka / róża
Puszysty mus z białej czekolady pod wiśniową galaretką podany z popcornem z kaszy gryczanej i pudrem z płatków dzikiej róży.
Koktajl: Gin/Prosseco/Róża
WERSJA 8 pozycji:
dania - 119 zł/os
dania z foodpairingiem koktajlowym - 189zł/os
I AMUSE BOUCHE
consomme pomidor / elyx / koper / szalotka
Poczęstunek od szefa kuchni na pobudzenie kubków smakowych.
Esencjonalny bulion z pomidorami w połączeniu z wódką Super Premium Absolut Elyx i szalotką posypane koprem.
Aperitiff: Aperol/Lubczyk/Granat
II FOIE GRAS
foie gras / gruszka / wiśnia
Smażony kawałek foie gras z galette gruszkowym z ciasta francuskiego polane wiśniowym sosem z porto.
Koktajl: Gin/Kolendra/Pomarańcz/Sencha
III DRÓB
kurczak / perliczka / ziemniak truflowy / topinambur
Krem z redukowanego rosołu z pieczoną perliczką podane na puree z ziemniaka truflowego i chrupiącym czipsem z topinambura.
Koktail: Koniak/Sherry/Jajko
IV KRÓLIK
noga królika / burak / musztarda / brukiew
Noga królika duszona w cebulowym sosie soubise podany na puree z brukwi z gąbką z buraka.
Koktajl: Absolut Elyx/Jabłko/Szafran
V PRZERYWNIK
burak / chrzan
'Risotto' z buraka marynowanego w Absolut Elyx z pianą buraczaną.
Koktajl: Rum/Limonka/Mięta
VI DORSZ
dorsz / koper włoski / kapusta /
Koktajl: Pisco/Mandarynka/Likier Ziołowy
VII WSTĘP DO DESERU
limonka / wędzony miód / lawenda
Sorbet limonkowy z miodem wykończony lawendą.
VIII DESER
biała czekolada / wiśnia / gryka / róża
Puszysty mus z białej czekolady pod wiśniową galaretką podany z popcornem z kaszy gryczanej i pudrem z płatków dzikiej róży.
Koktajl: Gin/Prosseco/Róża
14.02.2016
Godziny Otwarcia - 12:00 do ostatniego gościa
Rezerwacje:
Eliksir - 570 191 910
Manager - 570 191 911
info@eliksir.pl
Jeśli nie chcesz ryzykować, że ten wyjątkowy dzień zakończy się nie tak jak powinien przez nieudaną kolację lub znów nieodpowiednio dobrane wino to służymy pomocą.
Przygotowaliśmy dla Was drodzy Zakochani specjalnie stworzone na tę okazję Menu Degustacyjne. Polega ono na tym, że będziecie mieli okazję wspólnie przejść przez pięć lub osiem dań - w zależności od wybranej przez siebie opcji - oraz specjalnie przygotowane i dopasowane do nich koktajle.
Wersje dań i koktajli będą degustacyjne, czyli w takiej gramaturze abyście byli w stanie zjeść wszystko co dla Was przygotujemy (średnio będą to połówki porcji).
Dodatkowo o romantyczną oprawę muzyczną zadbają uwielbiane przez wszystkich mężczyzn Agata Leśniewska ze swoim przepięknym wokalem wraz z Mają Biesek na klawiszach.
Menu degustacyjne:
WERSJA 5 pozycji:
dania - 75 zł/os
dania z foodpairingiem koktajlowym - 125 zł/os
I AMUSE BOUCHE
consomme pomidor / elyx / koper / szalotka
Aperitiff: Aperol/Lubczyk/Granat
Poczęstunek od szefa kuchni na pobudzenie kubków smakowych.
Esencjonalny bulion z pomidorami w połączeniu z wódką Super Premium Absolut Elyx i szalotką posypane koprem.
II FOIE GRAS
foie gras / gruszka / wiśnia
Smażony kawałek foie gras z galette gruszkowym z ciasta francuskiego polane wiśniowym sosem z porto.
Koktajl: Gin/Kolendra/Pomarańcz/Sencha
III KRÓLIK
comber / burak / musztarda / brukiew
Comber z królika duszony w cebulowym sosie soubise podany na puree z brukwi z gąbką z buraka.
Koktajl: Absolut Elyx/Jabłko/Szafran
IV WSTĘP DO DESERU
limonka / wędzony miód / lawenda
Sorbet limonkowy z miodem wykończony lawendą.
V DESER
biała czekolada / wiśnia / gryka / róża
Puszysty mus z białej czekolady pod wiśniową galaretką podany z popcornem z kaszy gryczanej i pudrem z płatków dzikiej róży.
Koktajl: Gin/Prosseco/Róża
WERSJA 8 pozycji:
dania - 119 zł/os
dania z foodpairingiem koktajlowym - 189zł/os
I AMUSE BOUCHE
consomme pomidor / elyx / koper / szalotka
Poczęstunek od szefa kuchni na pobudzenie kubków smakowych.
Esencjonalny bulion z pomidorami w połączeniu z wódką Super Premium Absolut Elyx i szalotką posypane koprem.
Aperitiff: Aperol/Lubczyk/Granat
II FOIE GRAS
foie gras / gruszka / wiśnia
Smażony kawałek foie gras z galette gruszkowym z ciasta francuskiego polane wiśniowym sosem z porto.
Koktajl: Gin/Kolendra/Pomarańcz/Sencha
III DRÓB
kurczak / perliczka / ziemniak truflowy / topinambur
Krem z redukowanego rosołu z pieczoną perliczką podane na puree z ziemniaka truflowego i chrupiącym czipsem z topinambura.
Koktail: Koniak/Sherry/Jajko
IV KRÓLIK
noga królika / burak / musztarda / brukiew
Noga królika duszona w cebulowym sosie soubise podany na puree z brukwi z gąbką z buraka.
Koktajl: Absolut Elyx/Jabłko/Szafran
V PRZERYWNIK
burak / chrzan
'Risotto' z buraka marynowanego w Absolut Elyx z pianą buraczaną.
Koktajl: Rum/Limonka/Mięta
VI DORSZ
dorsz / koper włoski / kapusta /
Koktajl: Pisco/Mandarynka/Likier Ziołowy
VII WSTĘP DO DESERU
limonka / wędzony miód / lawenda
Sorbet limonkowy z miodem wykończony lawendą.
VIII DESER
biała czekolada / wiśnia / gryka / róża
Puszysty mus z białej czekolady pod wiśniową galaretką podany z popcornem z kaszy gryczanej i pudrem z płatków dzikiej róży.
Koktajl: Gin/Prosseco/Róża
14.02.2016
Godziny Otwarcia - 12:00 do ostatniego gościa
Rezerwacje:
Eliksir - 570 191 910
Manager - 570 191 911
info@eliksir.pl