Impreza już się odbyła

Walentynki - spędź z nami święto zakochanych!

Kochani Zakochani!
Zbliżają się Walentynki - dzień, w którym wszyscy Panowie starają się sprawić, aby ich drugie połówki poczuły się wyjątkowo kupując im kwiaty, zarzucając swoje piękne Panie mnóstwem komplementów jak i gotując im pyszną kolację...

W tym momencie często zaczynają się schody bo w internetowych przepisach wszystko wygląda bardzo smakowicie, ale teoria w tym wypadku bardzo często nie idzie w parze z praktyką.

Jeśli nie chcesz ryzykować, że ten wyjątkowy dzień zakończy się nie tak jak powinien przez nieudaną kolację lub znów nieodpowiednio dobrane wino to służymy pomocą.

Przygotowaliśmy dla Was drodzy Zakochani specjalnie stworzone na tę okazję Menu Degustacyjne. Polega ono na tym, że będziecie mieli okazję wspólnie przejść przez pięć lub osiem dań - w zależności od wybranej przez siebie opcji - oraz specjalnie przygotowane i dopasowane do nich koktajle.

Wersje dań i koktajli będą degustacyjne, czyli w takiej gramaturze abyście byli w stanie zjeść wszystko co dla Was przygotujemy (średnio będą to połówki porcji).

Dodatkowo o romantyczną oprawę muzyczną zadbają uwielbiane przez wszystkich mężczyzn Agata Leśniewska ze swoim przepięknym wokalem wraz z Mają Biesek na klawiszach.

Menu degustacyjne:

WERSJA 5 pozycji:
dania - 75 zł/os
dania z foodpairingiem koktajlowym - 125 zł/os

I AMUSE BOUCHE
consomme pomidor / elyx / koper / szalotka

Aperitiff: Aperol/Lubczyk/Granat

Poczęstunek od szefa kuchni na pobudzenie kubków smakowych.
Esencjonalny bulion z pomidorami w połączeniu z wódką Super Premium Absolut Elyx i szalotką posypane koprem.

II FOIE GRAS
foie gras / gruszka / wiśnia

Smażony kawałek foie gras z galette gruszkowym z ciasta francuskiego polane wiśniowym sosem z porto.

Koktajl: Gin/Kolendra/Pomarańcz/Sencha

III KRÓLIK
comber / burak / musztarda / brukiew

Comber z królika duszony w cebulowym sosie soubise podany na puree z brukwi z gąbką z buraka.

Koktajl: Absolut Elyx/Jabłko/Szafran

IV WSTĘP DO DESERU
limonka / wędzony miód / lawenda

Sorbet limonkowy z miodem wykończony lawendą.

V DESER
biała czekolada / wiśnia / gryka / róża

Puszysty mus z białej czekolady pod wiśniową galaretką podany z popcornem z kaszy gryczanej i pudrem z płatków dzikiej róży.

Koktajl: Gin/Prosseco/Róża

WERSJA 8 pozycji:
dania - 119 zł/os
dania z foodpairingiem koktajlowym - 189zł/os

I AMUSE BOUCHE
consomme pomidor / elyx / koper / szalotka

Poczęstunek od szefa kuchni na pobudzenie kubków smakowych.
Esencjonalny bulion z pomidorami w połączeniu z wódką Super Premium Absolut Elyx i szalotką posypane koprem.

Aperitiff: Aperol/Lubczyk/Granat

II FOIE GRAS
foie gras / gruszka / wiśnia

Smażony kawałek foie gras z galette gruszkowym z ciasta francuskiego polane wiśniowym sosem z porto.

Koktajl: Gin/Kolendra/Pomarańcz/Sencha

III DRÓB
kurczak / perliczka / ziemniak truflowy / topinambur

Krem z redukowanego rosołu z pieczoną perliczką podane na puree z ziemniaka truflowego i chrupiącym czipsem z topinambura.

Koktail: Koniak/Sherry/Jajko

IV KRÓLIK
noga królika / burak / musztarda / brukiew

Noga królika duszona w cebulowym sosie soubise podany na puree z brukwi z gąbką z buraka.

Koktajl: Absolut Elyx/Jabłko/Szafran

V PRZERYWNIK
burak / chrzan

'Risotto' z buraka marynowanego w Absolut Elyx z pianą buraczaną.

Koktajl: Rum/Limonka/Mięta

VI DORSZ
dorsz / koper włoski / kapusta /

Koktajl: Pisco/Mandarynka/Likier Ziołowy

VII WSTĘP DO DESERU
limonka / wędzony miód / lawenda

Sorbet limonkowy z miodem wykończony lawendą.

VIII DESER
biała czekolada / wiśnia / gryka / róża

Puszysty mus z białej czekolady pod wiśniową galaretką podany z popcornem z kaszy gryczanej i pudrem z płatków dzikiej róży.

Koktajl: Gin/Prosseco/Róża

14.02.2016
Godziny Otwarcia - 12:00 do ostatniego gościa

Rezerwacje:
Eliksir - 570 191 910
Manager - 570 191 911
info@eliksir.pl

Opinie

ranking
Najlepsze kwiaciarnie

Forum - poznajmy się

Zajrzyj na trójmiejskie forum dyskusyjne. Znajdziesz tam masę pomysłów, a może nawet towarzystwo na walentynkowy wieczór.