Walentynkowa kolacja degustacyjna przygotowana przez
szefa kuchni Restauracji Nowy Świat Rafała Kopickiego
Amuse bouche
Aperitif
Pstrąg | Espuma chrzanowa | Oliwa pietruszkowa | Nasturcja
Wódka | Wytrawny wermut | Chrzan | Świeże jabłko
Sancerre, Domaine Sautereau, 2015, Francja
Wędzony drób|Burak aromatyzowany ziołami | Topinambur| kasza
Śliwka | Burak | Amaro | Wódka
Paradoxx, 2014, Chateau Mas Neuf, Cotes du Rhône, Francja
Krem z przypalanych warzyw | Raki | Skorzonera | Szczawik
Granita z Prosecco dotkniętego Earl Greyem
Tariquet Reserve, 2014, Domaine du Tariquet, Gascogne, Francja
Sandacz | palone masło | szpinak
Rum | mandarynka | Butterscotch
Chardonnay Natal, 2012, Mendoza, Argentyna
Jeleń | Karmelizowana cebula | Kapusta włoska | Kasztany | Sos
Wódka | Galiano | Aronia | Czerwone wino
ROSS, Azienda Agricola Palazzone, 2015, Włochy
Persymona | Ciastko migdałowe | Lody
Bourbon | śmietanka | orzechy | kakao
Domaene Riesling, 2015, Schloss Gobelsburg, Austria
Kolacja 150 zł, Koktajle 85 zł, Selekcja win 100 zł
szefa kuchni Restauracji Nowy Świat Rafała Kopickiego
Amuse bouche
Aperitif
Pstrąg | Espuma chrzanowa | Oliwa pietruszkowa | Nasturcja
Wódka | Wytrawny wermut | Chrzan | Świeże jabłko
Sancerre, Domaine Sautereau, 2015, Francja
Wędzony drób|Burak aromatyzowany ziołami | Topinambur| kasza
Śliwka | Burak | Amaro | Wódka
Paradoxx, 2014, Chateau Mas Neuf, Cotes du Rhône, Francja
Krem z przypalanych warzyw | Raki | Skorzonera | Szczawik
Granita z Prosecco dotkniętego Earl Greyem
Tariquet Reserve, 2014, Domaine du Tariquet, Gascogne, Francja
Sandacz | palone masło | szpinak
Rum | mandarynka | Butterscotch
Chardonnay Natal, 2012, Mendoza, Argentyna
Jeleń | Karmelizowana cebula | Kapusta włoska | Kasztany | Sos
Wódka | Galiano | Aronia | Czerwone wino
ROSS, Azienda Agricola Palazzone, 2015, Włochy
Persymona | Ciastko migdałowe | Lody
Bourbon | śmietanka | orzechy | kakao
Domaene Riesling, 2015, Schloss Gobelsburg, Austria
Kolacja 150 zł, Koktajle 85 zł, Selekcja win 100 zł