W ten pełen wyrazów uczuć wieczór zapraszamy serdecznie do Restauracji "Pasjami" Hotelu Rezydent Sopot... stylowe, a jednocześnie kameralne wnętrza restauracji w ten wieczór oświetlone będą jedynie blaskiem świec, wyśmienite, przygotowane specjalnie na tę okazję menu dostarczy rozkoszy podniebieniu a najpiękniejsze utwory muzyczne w wykonaniu na fortepianie zapewnią wyjątkowo subtelną atmosferę wieczoru.
Amuse bouche:
Ostryga z cytrynowym dressingiem z szalotką i siekanym chili.
Zupa:
Aksamitny krem z brukwi z karmelizowaną gruszką, amarantusem i orzechami pinii
Intermezzo:
Sorbet z papaji z limonką i Prosecco
Danie główne:
Pierś kacza podana na paście z batata z sałatką z sakury, chipsem z buraka i pesto z pokrzywy
lub
Łosoś bałtycki podany z purée z zielonego groszku i mleka kokosowego z topinamburem i emulsją paprykową.
Deser:
Mus z gorzkiej czekolady aromatyzowany chili podany na migdałowym biszkopcie z sosem kajmakowym i granatem.
Napoje:
Woda mineralna
Kawa lub herbata
Cena: 120 zł / osoba
Rezerwacja: tel. 58 55 55 904 / 845, restauracja@hotelrezydent.com.pl,
Zapraszamy!