W Walentynkowy wieczór zapraszamy serdecznie do Restauracji "Pasjami" na wyjątkową kolację z pomarańczową nutą, której smak i aromat pobudzi zmysły i dostarczy niezapomnianych wrażeń podniebieniu. Kameralne wnętrza restauracji w ten wieczór oświetlone będą jedynie blaskiem świec, a najpiękniejsze utwory muzyczne w wykonaniu na fortepianie zapewnią wyjątkowo subtelną atmosferę wieczoru.
Menu
Amuse bouche
Paté z kaczych wątróbek podane na maślanej brioszce z chutneyem pomarańczowym i pistacjami.
Zupa:
Aksamitny krem z żółtej marchwi i czarnej rzepy z kruszonym orzechem i pesto z pietruszki.
Intermezzo:
Sorbet cytrynowy z prosecco.
Danie główne:
Kaczka sous-vide podana z gratin buraczanym z kozim serem, purée ziemniaczanym i sosem pomarańczowym.
Lub
Smażony sandacz podany na risotto szafranowo-cytrynowym z grzybami shimeji.
Deser:
Tarta czekoladowa podana z karmelizowanymi pomarańczami i lodami słony karmel.
Napoje:
Woda mineralna
Kawa lub herbata
Menu dostępne wyłącznie 14.02.2019
Amuse bouche
Paté z kaczych wątróbek podane na maślanej brioszce z chutneyem pomarańczowym i pistacjami.
Zupa:
Aksamitny krem z żółtej marchwi i czarnej rzepy z kruszonym orzechem i pesto z pietruszki.
Intermezzo:
Sorbet cytrynowy z prosecco.
Danie główne:
Kaczka sous-vide podana z gratin buraczanym z kozim serem, purée ziemniaczanym i sosem pomarańczowym.
Lub
Smażony sandacz podany na risotto szafranowo-cytrynowym z grzybami shimeji.
Deser:
Tarta czekoladowa podana z karmelizowanymi pomarańczami i lodami słony karmel.
Napoje:
Woda mineralna
Kawa lub herbata
Menu dostępne wyłącznie 14.02.2019